• Jag har alltid tyckt om öl och då främst rena tyska och tjeckiska Pilsner, gärna med mycket beska.


    I Tyskland utbildade jag mig till civilingenjör för rymdteknik, men istället för på månen eller mars hamnade jag i Sverige. Här jobbade jag som projektledare när stora kraftverk skulle byggas och installeras lite överallt i världen. Våren 2019 ville jag göra något helt annat, så jag sa upp mig från mitt jobb och startade Virå Fattighus.


    Tidigare ansåg jag att det inte behövs några hembryggerier eller mikrobryggerier då det fanns så många bra öl från stora klassiska bryggerier. Efter två år som bryggare och ett antal blindtester med olika testgrupper har jag ändrat uppfattning. Bra hantverksöl kan visst smaka bättre och mer än öl från de stora bryggerierna. Jag säljer i första hand öl till lokala restauranger och konferensanläggningar och nu även direkt från bryggeriet och i web shopen.

  • Det som jag eftersträvar för alla mina olika öl är att de ska vara rena och baserade på ekologiska råvaror så långt som det är möjligt och rimligt. De allra flesta av mina öl uppfyller kraven enligt den tyska renhetslagen från 1516. 

    Just nu brygger jag fem standardstarköl där mina recept har “landat”. Jag tänker bara göra små förändringar i dem om jag tycker att resultatet blir bättre. Dessa fem öl är Pilsner, Ale, IPA, Vete och Stout. Jag har testat andra sorter som t ex julöl och rököl. Julölen blev riktigt bra och säljs i juletider. 

1 av 4